Coretan Pemikiran

Nikmat yang paling berharga selepas Iman dan Islam, ialah sahabat yang soleh. -Umar alKhattab-

Ragam2 Solat 2#

Ana solat Jumaat d Putrajaya hari ni!!
Ingatkn nk g kat masjid besi tu, tp kat sana susah nk cari parking. So, kami g kat surau seksyen mana ntah.
Kat situ, fuh!
Ada aircond. Carpet. N benda yg ana rasa masjid besi pun xde, LCD utk khutbah! Woooh! Gempak bai!!
Tu first time sejak bbrapa kurun ni ana dgr khutbah tanpa tido+ focus jiddan+salin pe yg dia sampaikn. Slideshow dia warna-warni.
Bilal tua tp suara lunak mcm bdk 18tahun.
Imam muda tp suara macho mcm bapak org (mmg dh jd bapak org kot?hehe) mendayu plak tu.
Lps solat, ana tpikir. Agak2 kalau sume solat Jumaat mcm ni, ada bantuan visual dgn pakej imam n bilal suara sedap, mesti scarce jumlah org yg tido masa khutbah kan? Tmbh plak, sume interested nk dgr+tgk khutbah tsebut. Ye dak?

5 comments:

mie ja shii said...

emm..
btol2..
tp..npe org tdo waktu khutbah??
bkn ke denga khutbah tu rukun jumaat..klu x clap laa..klu slh tulong btolkn yek..

sajeed. said...

betulbetulbetul.

tp, suare bapak org macho ke? :D

EmberPen said...

2mie ja shii:
sbb khatib baca dgn rentak lullaby. mana xtidonyer.
dia baca "kita kne la kuatkan smgt."
tp makmum dgr "tidurrrrrllaaaa......sume..."

2sajeed:
hmm, suara anak kecil=comel.
jd ksimpulannye, suara bapak=macho.
=p

Hafiz Majdi said...

alahai..ko da dekat ddgn aku..len kali da alang2 kat putrajaya datang le ke cyberjaya nih..leh jumpa aku..ye?...mizz u a lot~..:)

EmberPen said...

2hafiz majdi:
owh, hehe.
blh gak, tp kne tgk sape yg drive la masa tu.
kalau aku yg drive, insyaAllah aku blh singgah.
soon, insyaAllah ek.